ARDEX har kjøpt opp Wedi

7. oktober 2021

ARDEX-konsernet har nå overtatt aksjemajoriteten i tyske Wedi, som globalt er ledende i systembaserte løsninger til våtrom. Det betyr at flis- og gulvbransjen i Norge kan få glede av synergien mellom Wedi og Ardex, når vi tilbyr kundene høykvalitetsløsninger til våtrom. ”Oppkjøpet styrker oss  både på produkt og rådgivning, hvor både Wedi og Ardex står for høy kvalitet og innovasjon. De to merkevarene går hånd i hånd, da begge står for ultimativt fokus på kvalitet, høyt servicenivå og knowhow”, sier adm.direktør i ARDEX Skandinavia, Michael Nielsen.

To av verdens ledende leverandører av spesialprodukter til byggebransjen, har gått sammen om å skape bedre løsninger til våtrom. ARDEX-konsernet har kjøpt aksjemajoriteten i tyske Wedi, som er spesialister innenfor fremstilling av bl.a. vanntette systemkonstruksjoner. Wedi har på globalt plan 500 medarbeidere og er aktive i mer enn 50 land.

Ardex Skandinavia’s adm. direktør, Michael Nielsen, sier dette om oppkjøpet:

  • Vi er selvfølgelig veldig glad for at vi med dette oppkjøpet kan skape synergier på våtromsmarkedet, tilby kundene enda flere systemløsninger, og forsøke å skape reell verdi for såvel entreprenører som sluttkunder. Det er helt sikkert at et styrket samarbeid vil bli en fordel for begge kundegrupper. Her tenker jeg spesielt på kommende systemløsninger og felles tekniske treninger og kurs.

Globale og familie-eide

Akkurat som Ardex, er Wedi et globalt familieeid selskap som vil fortsette å operere selvstendig med egen ledelse og strategi. Men tanken er at de høykvalitets-våtromsløsningene som ARDEX allerede tilbyr den profesjonelle håndverker, i samarbeid med Wedi vil bli en enda mer systembasert løsning.

  • Oppkjøpet styrker oss både på produkter og rådgivning, hvor Wedi så vel som som ARDEX står for høy kvalitet og innovasjon. Begge merkevarer har en relativt stor markedsandel og tilstedeværelse i Norge. Sammen kan vi innovere markedet for våtrom enda mer, og dermed skape utvikling og løsninger som gavner våre kunder.

Oppkjøpet er det største noensinne i Ardex’ 72-årige historie. Ardex har tidligere kjøpt opp virksomheter som Wakol, Gutjahr, Loba og Lugato. Ardex Group har nå mer enn 3.900 ansatte, og er aktive i mer enn 100 land. Av disse er ca.  120 ansatt i de nordiske landene, hvorav 10 i Norge. Den primære del av produksjonen foregår på vår fabrikk i Hedensted, Danmark.

For mer informasjon, kontakt salgsdirektør Terje S. Olsen på tlf. 900 96 303.