ARDEX

november 2015

Ny sigefri sparkelmasse fikser vegger og gulv på en kaffekopps tid!

Med den nye ARDEX R4 RAPID-reparasjonssparkelmasse er det slutt på å bruke mange timer på reparasjon av gulv, tak og vegger før overmaling eller gulvbelegg.

Sparkelmassen kan påføres og hefter på nesten alle vanlige underlag - helt uten priming. Dessuten tørker den lynhurtig - bare 15 minutter, uten å krympe! Det kan derfor males eller legges belegg allerede etter en time.

Så vel murere og gulvleggere som elektrikere og malere kan nå enklere utføre de daglige småreparasjoner av gulv og vegger, før videre bearbeiding av overflaten. ARDEX har nemlig lansert den fleksible reparasjonssparkelmassen ARDEX R4 RAPID, som fjerner en hel arbeidsgang og dessuten tørker hurtig og krympefritt.

 

Du slipper å prime før sparkling

- Den nye sparkelmassen egner seg bl.a. utmerket til sparkling av overganger. Sparkelmassen hefter på alle typer underlag, så du slipper å skulle prime først. Samtidig er den så smidig og glatt, at du kan sparkle i lagtykkelser helt ned til 0.

Bakgrunnen for de effektive egenskapene er ikke minst ARDURAPID-teknologien, som gjør at ARDEX R4 RAPID binder blandevannet krystallinsk under tørkingen. Det betyr at sparkelmassen tørker på ca. et kvarter etter påføring og kan overmales allerede etter en time.

- Du kan med andre ord sparkle, ta deg en kaffekopp, og så er veggen eller gulvet klart for videre arbeid.

 

Ingen ventetid på tørking

I tillegg til å sparkle overganger på gulv er ARDEX R4 RAPID velegnet til f.eks.:

 

  • Fylling av kabelspor
  • Fylling av hull, sprekker, avskallinger og revner
  • Sparkling av dører
  • Sparkling av metallunderlag
  • Rask montering og sparkling av hjørneprofiler
  • Sparkling av gulvplater
  • Sparkling av plateskjøter

 

Den sandfrie sparkelmassen kan slipes helt ned til null, og dens rene hvite farge gjør at den enkelt kan overmales uten gjennomslag.

- Du kan fylle, forme, slipe og overmale i én kontinuerlig arbeidsgang, takket være den hurtige tørkeprosessen og sparkelmassens smidighet. Hvis du som murer eller maler f.eks. skal opprette vegger, etter at installatørene har frest kabelspor, må du normalt påregne ventetid på grunn av tørketid. Det trenger du ikke lenger.

ARDEX R 4 RAPID gjør det lettere for montører og installatører å "rydde opp" etter seg, etter utført arbeid hos privatkunder.

- Mange huseiere betrakter det som god service, at man sørger for å tette hullene, når man f.eks. har trukket nye kabler. Og det kan man nå få gjort raskt, takket være den forenklede arbeidsprosessen og tidsbesparelsen i tørkeprosessen.